Fam. VADERLOOS, sinds 1966

Vaderloos. Best een bijzondere achternaam. Wij schijnen dus de enige familie Vaderloos in Nederland te zijn.  Ze hebben ons ooit wijsgemaakt dat de over- over- over- overgrootvader van mijn pa te vondeling was gelegd. Zonder vader, dus Vaderloos. Inmiddels weten we via stamboom onderzoek, uitgevoerd door een vaste klant van ons, dat we vanuit Zwitserland hier in Delft beland zijn.

Sinds 1966…
Chris en Loes Vaderloos zijn aan de Rotterdamseweg in Delft hun eerste winkeltje gestart. Er stond een snoepwinkel te koop, Dikke Tut. Zij wilden daar patat en een bal gehakt gaan verkopen. Net 3 maanden verkering en ze verdienden allebei 15 gulden per week, zij bij de V&D in Delft en hij bij Hotel Des Indes in Den Haag. Ze moesten guldens lenen van opa Vaderloos, omdat ze zelf niets hadden. Maar het is hen gelukt. Dikke Tut moest worden afgebroken en in 1975 verhuisden zij met hun cafetaria naar de overkant van de Rotterdamseweg, inmiddels 2 zoons rijker. Mijn oudere broer en ik.

John Mesker, de broer van Loes, heeft met zijn vrouw Ien de cafetaria overgenomen in 1984 en omgedoopt tot Die Twee. Met mijn broer startten zij Lunchroom Chris Loes & zonen, deze was gevestigd aan de Brabantse Turfmarkt. Destijds een begrip in Delft. Ik bleef als jong ventje bij John en Ien werken. Een mooie tijd!

In 1994 zijn we met het hele gezin Partycentrum de Brasserij aan de Brasserskade gestart. Mijn broer met (toen nog ) zijn verkering. De Bras was destijds een gezonken schip. Samen hebben we daar een mooi bedrijf opgebouwd en prachtige jaren gehad. Chris en Loes zijn met pensioen gegaan. Mijn broer en zijn vrouw zijn op de Bras gebleven met hun dochters.

Ik wilde een nieuw avontuur. Samen met mijn meisje een winkel in het centrum van het door mij geliefde Delft. Een laagdrempelige horecazaak met de kwaliteit en gastvrijheid die jullie van onze familie gewend zijn.
Al sinds 1966.

X Bell & Mike Vaderloos