Fam. VADERLOOS, sinds 1966

Vaderloos. Best een bijzondere achternaam. Wij schijnen dus de enige familie Vaderloos in Nederland te zijn.  

Ze hebben ons ooit wijsgemaakt dat de over-over-over-overgrootvader van mijn vader te vondeling was gelegd.

Zonder vader, dus Vaderloos. Inmiddels weten we via stamboom onderzoek, uitgevoerd door een vaste klant, dat we vanuit Zwitserland hier in Delft zijn beland.

Sinds 1966

Sinds 1966, hoezo dan? Mijn ouders, Chris en Loes, zijn aan de Rotterdamseweg in Delft hun eerste winkeltje gestart. Er stond een snoepwinkel te koop. Mijn ouders wilden daar patat en een bal gehakt gaan verkopen. Ze hadden pas 3 maanden verkering en verdienden allebei 15 gulden per week, zij bij de V&D in Delft en hij bij Hotel Des Indes in Den Haag. Geen doekoe dus. Ze moesten guldens lenen van de vader van Chris.

Een Hagenees vroeg hen: “Moet jij hier je vretûh verdienen?? ” Maar het is ze mooi gelukt.

1975-1984

Het pandje aan de Rotterdamseweg moest worden afgebroken en in 1975 verhuisden zij met hun cafetaria naar de overkant. Zij waren inmiddels 2 zoons rijker. Mijn oudere broer en ik. Ome John, de broer van Loes, heeft met zijn vrouw Ien de cafetaria van pa en ma overgenomen in 1984. 

[/stnsvn-col-2]

De Mesker tak ging toen (en nog steeds) verder onder de naam ‘Die Twee’. Pa en ma zijn de Lunchroom Chris Loes & zn. gestart samen met mijn broer, deze was gevestigd aan de Brabantse Turfmarkt. Een zwart-wit winkel. Destijds een begrip in Delft. 
Ik bleef als klein pikkie bij ome John en tante Ien werken, lekker patatjes bakken. Mooie tijd!

1994 en verder

In 1994 kwam Partycentrum de Brasserij op ons pad, ‘De Bras’. Mijn broer vroeg aan pa zullen we het kopen? Het kan een mooi bedrijf worden. Pa was al tegen de 50, maar ze hebben het wel gedaan! De volgende dag heeft pa de lunchroom te koop gezet. In 1994 zijn wij met het hele gezin Partycentrum de Brasserij aan de Brasserskade gestart. Mijn broer met zijn verkering. De Bras bloeide op, het wás destijds een gezonken schip.

Met het hele gezin hebben we daar een mooi bedrijf van gemaakt, prachtige jaren gehad. Pa en ma zijn met pensioen gegaan. Mijn broer en zijn vrouw zijn op de Bras gebleven met hun dochters.

2019

Ik wilde een nieuw avontuur. Samen met mijn meisje een winkel in mijn geliefde centrum van Delft. Een laagdrempelige horecazaak met de kwaliteit en gastvrijheid die jullie van onze familie gewend zijn. Al sinds 1966.

 

X Bell & Mike Vaderloos